✔ Fri frakt över 399 kr ✔ Fri retur ✔ 1-3 dagars leverans

Tailoring services

10

Tailoring Services by Care of Carl

 • Beställ hem en provbox med storlekar och passformer för att säkerställa en välsittande kostym.
 • Välj mellan fem modeller.
 • Välj tyg, färg, passform och eventuella anpassningar.
 • Vi producerar kostymen efter dina önskemål och leverans sker inom 3-4 veckor. Tänk på att kostymen inte går att returnera då den är anpassad för dig.​
 • Du väljer själv skräddare för att anpassa din kostym till perfekt passform.​
 • Care of Carl ersätter dig för skrädderiutläggen.

Första beställningen?

Tailoring Services
by Care of Carl

 • Beställ hem en provbox med storlekar och passformer för att säkerställa en välsittande kostym.​
 • Välj mellan fem modeller.
 • Välj tyg, färg, passform och eventuella anpassningar.
 • Vi producerar kostymen efter dina önskemål och leverans sker inom 3-4 veckor. Tänk på att kostymen inte går att returnera då den är anpassad för dig.​
 • Du väljer själv skräddare för att anpassa din kostym till perfekt passform.​
 • Care of Carl ersätter dig för skrädderiutläggen.

Första beställningen?

Välj modell och börja bygg din kostym

LÄS MER FRÅN

Carl Magazine

Läs vad våra kunder tycker om Tailoring Services

★★★★★

Efter att ha testat det mesta på marknaden valde jag att en kostym från Care of Carl´s ”Tailor Made Suits”.
Jag är supernöjd med produkten, passformen och servicen kring tjänsten. Jag kommer definitivt att återkomma med nya beställningar. Snyggt jobbat!

Peter H | 2023-12-07
★★★★★

Tjänsten är förstklassig, och jag rekommenderar den varmt! Såväl kvalitén på tygerna som möjligheterna till personlig anpassning hos skräddare efteråt.
När man till detta lägger den kompetens och personliga bemötande som jag fick Care of Carl kan inte tjänsten få annat är en stark 5:a i betyg. Well done Care of Carl – I´ll be back!

Hans-Christian A | 2023-12-28
★★★★★

Mycket bra service och kvalitet på produkten.
Valmöjligheterna på tyg och modell gjorde det enkelt att hitta precis en sån kostym jag ville ha. Överlag otroligt nöjd!

Pontus S | 2023-12-05
★★★★★

Jag är supernöjd med fit och tygkvalitet och sömnad - sitter perfekt.
Väldigt uppskattat att man även får skrädderibidrag för att korrigera kostymen- mycket generöst och fantastisk service av Care of Carl!

Fredrik A | 2023-11-28
★★★★★

”Tack för väldigt bra och kunnig service. Duktiga och kunniga vid utprovningen och valet av material och passform. Mycket nöjd med min nya smoking. Bättre än väntat."

Jörgen A | 2023-12-13
★★★★★

Lätt process för att beställa kostymerna som kom inom 3 veckor! Ser fram emot att använda min nya dubbelknäppta kostym vid alla tillfällen. Tack!

Christian L | 2023-12-16
 • HUR FUNKAR TAILORING SERVICES?

   Tailoring Services by Care of Carl erbjuder dig möjligheten att anpassa och producera en kostym efter dina behov och önskemål. Du har möjlighet att välja modell, passform, tyg, färg och några ytterligare tillval.

   Vi rekommenderar alla våra kunder att beställa hem vår provbox innan de börjar bygga sin kostym (Du måste ha ett kundkonto hos oss för att använda den här tjänsten). Har du handlat via tjänsten tidigare eller är säker på din storlek kan du hoppa över detta och går direkt på steg 1.

   Klicka här för att beställa hem en provbox med våra olika passformer i de två storlekar vi väljer åt dig.

   1. Välj modell – du har fem modeller att välja utifrån, alla går att få i båda våra passformer.
   2. Välj din passform – välj mellan slim och classic.
    TIPS: Är du osäker på passformen, beställ hem en provbox innan du går vidare här.
   3. Välj storlek – kavajen går också att få i extra lång.
    Observera att du kan mixa storlekar, ex 50 kavaj och 48 i byxa.
    Alla byxor kommer i rålängd som du via vårt skrädderibidrag kan justera de till en perfekt längd.​
   4. Välj tyg – vi har fem tyger att välja mellan där användningsområden och information om dessa finns att läsa på byggsidan.
    TIPS: Är du osäker på vilket tyg du ska ha – beställ hem vår provbox.
   5. Välj färg – alla tyger erbjuds inte i alla färger, men det finns ett antal basfärger att välja mellan.​
   6. Addera eventuella extra tillval i form av monogram, samt om du vill ha sprättade eller osprättade knapphål vid kavajens ärmslut.
    Välj osprättade knapphål om du enkelt vill kunna förkorta ärmlängden hos en skräddare.
   7. När du byggt färdigt din kostym checkar du ut genom varukorgen precis som vanligt och din kostym börjar produceras.
    Du har den hemma efter ca 3-4 veckor.
    Observera att du efter detta steg inte kan returnera din kostym då den produceras på beställning efter dina önskemål.​
   8. För en optimal passform rekommenderar vi att du justerar din kostym hos valfri skräddare, som utför ändringarna efter dina önskemål.
    Kvittot för ändringarna skickar du sedan in till oss och vi återbetalar dig för utlägg upp till 1500 SEK.

   Priset på våra kostymer varierar mellan 8 500 kr och 9 000 kr, beroende på vilket tyg du väljer för din kostym. Utöver detta ingår ett skräddarbidrag på 1 500 kr.

 • HUR FUNGERAR PROVBOXEN?

   För att du ska känna dig så säker som möjligt i ditt kostymköp hos oss, erbjuder vi en kostnadsfri provbox där du får hem två stycken kostymer att testa hemma i 7 dagar. Vi skickar även med våra två olika passformer för att du enkelt ska kunna välja vilken som passar dig bäst.

   Våra två olika passformer är Classic och Slim där byxans vidd och detaljer skiljer sig åt. Kavajen är dock samma för passformerna och framtagen för att passa bra ihop med både den avsmalnade och mer kontemporära byxan Slim likväl som Classic - den av de två rymligare passformen av ett mer traditionellt snitt.

   I provboxen medföljer även vårt kompletta sortiment av tyger som du kan välja mellan. Du får även en flyer med information om tygerna, samt hur du gör för att börja bygga din kostym.​

   Beställ din provbox här. Fyll i din längd, vikt och vilken storlek du vanligtvis har på kavajer och kostymer så matchar vi en provbox till dig. När du fått en bekräftelse skickas provboxen till dig inom 1-2 arbetsdagar.

   ​Om ingen av kostymerna passar, ber vi dig höra av dig till vår kundtjänst så att vi kan hjälpa dig vidare.

   Notera att du kommer debiteras kostnaden för kostymerna om provboxen inte skickas tillbaka inom 7 dagar.

 • HUR SKA MIN KOSTYM SITTA?

   Om du är osäker på hur en kostym ska sitta rekommenderar vi att du läser detta inlägg först. Där finner du en komplett guide för vad du ska tänka på när du provar din kostym.

   När du beställer din kostym har du möjlighet att välja storlek på byxan och kavajen separat, vilket gör att du kan ha olika storlekar på kavaj och byxa.

   Om kostymerna i provboxen inte passar ber vi dig hör av dig till vår kundtjänst som hjälper dig vidare. Det samma gäller om du upplever att kavajen skulle vara för kort i armarna.

   ​Notera att byxorna levereras i rålängd och måste därför läggas upp hos skräddare efteråt. Detta täcks av vårt skrädderibidrag.

 • KAN JAG RETURNERA MIN KOSTYM?

   Vi erbjuder inte returrätt på våra kostymer. Detta då din kostym tillverkas på beställning efter dina anpassade val. Du kan däremot sälja din kostym som vanligt på Pre-owned i efterhand.

 • HUR FUNGERAR SKRÄDDERIBIDRAGET?
   1. Beställ en kostym genom vår kostymbyggare.
   2. När du fått hem din kostym efter 3-4 veckor, kan du lämna in den hos valfri skräddare. Du får där 1500 kr att göra justeringar för, vilket räcker för att justera samtliga delar på kavaj och byxa.
   3. Maila vår kundrådgivning, info@careofcarl.se, med bild på kvittot från ditt skrädderi. Bidraget betalas ut till samma kort som användes vid köpet. Summan kan även sättas in på ditt kundkonto som ett tillgodobelopp, som går att tillgå under framtida köp hos oss om så önskas.

   Du kommer max få ditt köpta plaggs angivna bidrag utbetalt inom 1-3 arbetsdagar. Om skrädderikostnaden inte uppgår till det angivna bidraget, kommer den motsvariga summan på kvittot betalas ut.

 • VAD MENAS MED FODER?

   Halvfodrad: En halvfodrad kavaj har innerfoder vid insidans ärm- samt axelparti. Avsaknaden av innerfoder vid insidans fram- och bakstycke gör att kavajen upplevs något rörligare samtidigt som plagget faller mjukt. Det mjuka innerfodret ger en följsam kavaj och skapar ett väl genomarbetat utseende.

   Helfodrad: En helfodrad kavaj har innerfoder vid såväl insida av ärmar och axelparti som vid insidans fram- och bakstycke. Fodret hjälper till att dölja konstruktionen i plagget samtidigt som det mjuka tyget ger en följsam kavaj. En helfodrad kavaj har begränsad rörlighet om man jämför med en halv- eller ofodrad kavaj men bjuder in till en väl genomarbetad insida.​

   Ofodrad: Då man talar om en ofodrad kavaj syftar man till ett plagg som saknar innerfoder, något som ökar rörligheten i plagget, främst över ärm- och axelparti. En ofodrad kavaj kan framstå som en enkel konstruktion men en välsittande och ofodrad kavaj kräver verkligen sin skräddare.​

 • VAD ÄR KONSTRUKTION?

   Termen konstruktion syftar till hela kavajens uppbyggnad eller avsaknad av uppbyggnad. En okonstruerad kavaj saknar såväl mellanlägg som belägg i axlarna, vilket ger mjukt fall som helt anpassar sig efter kroppens form. Att tillverka en okonstruerad kavaj är komplext och avsaknaden av mellanlägg gör det svårare att styra tyget i rätt riktning och skapa en välsittande passform, något som ökar kostnaden för ett okonstruerat plagg. En konstruerad kavaj, å andra sidan, ger ett kontrollerat fall och en välformad siluett, något som passar personer med sluttande axlar.​

 • VAD BETYDER SUPER 100’s, 110’s, 120’s, 130’s?

   I många kostymer och finare plagg kan man avläsa att tyget är gjort av Super 100’s, Super 110’s, Super 120’s ull och så vidare. Detta är en beskrivning av hur fina fibrerna är i ullgarnet. Ju högre Super-tal plagget har desto finare är kvalitén och desto skönare känsla ger plagget bäraren. Exempelvis betyder Super 100’s att ullens fibrer inte får vara tjockare än 18,75 mikrometer. För varje tiotal graderingen ökar, minskar antalet tillåtna mikrometer med 0,5, vilket betyder att en Super 110’s vara inte får innehålla fibrer tjockare än 18,25 mikrometer. För att få lite kontrast på det hela så har människans hårstrån en tjocklek på 40-120 mikrometer.

 • KAVAJENS DETALJER

   Slag: "Slag" på en kavaj refererar till den del av plagget som viks över och ligger ovanpå bröstet när det är knäppt. Slaget kan ses som den del som bildar kavajens krage och nedanför. Designen och bredden på slaget kan variera beroende på modetrender och personlig stil.

   • Trubbiga slag (Notch lapel): Denna design är vanligast på kavajer och kostymer. Den har en tydlig "inklippning" där kragen möter slaget.
   • Spetsigt slag (Peak lapel): Denna typ av slag är mer formell och ses ofta på smokingar och frackar. Toppen av slaget pekar uppåt och bort från halsen.
   • Sjalslag (Shawl lapel): Denna typ har en mjuk, kontinuerlig kurva utan någon skarp vinkel eller inklippning. Den är vanligt förekommande på smokingar.

   Sprund: Sprund eller ryggslits är en öppning på ett plagg som antingen har som funktion att höja rörligheten för bäraren eller göra plagget enklare att ta av och på. En smal passform tillverkas ofta med dubbla sprund medan en normal till rymlig passform ofta ses prydas av enkel sprund. Det förekommer dessutom ofta att sprundet är ihopsytt med lösa stygn, detta för att hålla tygsnibbarna på plats.

   Passpoalficka: Något som är vanligt förekommande på en kavaj är att bröstinnerfickorna kantas av kavajens tyg och bildar en så kallad passpoalficka. Tekniken skapar en fin detalj som oftast förhöjer innerfodrets utseende.

Filtrera / sortera
Min stil Gå till "Stilrådgivning" för att aktivera Min stil, och upplev ett mer handplockat urval för dig
Rensa filter
10 Produkter
visar 10 av 10
Vill du fortsätta där du var?
Nej, jag vill börja om
Ja, jag vill fortsätta

Kundrådgivning

Tillbaka

Kontakta oss

Telefon 

033-55 55 270
Vardagar kl 08.00-17.00. 

Chatt

Måndag-Fredag 08-17
Söndagar 18-22

Mail

info@careofcarl.se
Vi besvarar ditt mail inom 24 timmar under vardagar.

Övriga kontaktvägar

Vill du komma i kontakt med en specifik avdelning hittar du kontaktuppgifter här.


Vanliga frågor

Svar på våra vanligaste frågor hittar du här.

4.75/5 11660 Recensioner

allt perfekt

Johannes P

2024-03-04

Köpare

2024-02-22

Supersnabbt och smidigt!!

Roger A

2024-03-04

Köpare

2024-02-22

Enkelt och smidigt👌

Rolf S

2024-02-26

Köpare

2024-02-14

Snabb leverans och bra utbud

Olle K

2024-02-26

Köpare

2024-02-13

Bra kvalitet. Snabb leverans.

Sten Ä

2024-02-26

Köpare

2024-02-15

CoC här min absoluta favoritmarknadsplats för kläder. Precis allt fungerar verkligen jättebra, från ett fantastiskt urval av produkter, detaljerade bilder och beskrivningar av plaggen på hemsidan, till snabb leverans, till smidiga returer. Hela apparaten är ett föredömme för alla andra online-butiker. Bäst i klassen!

David A

2024-02-26

Köpare

2024-02-14

Excellent service! My order went through seamlessly; I got exactly what I wanted in rapid time, well packed, and all at a very reasonable price. I will most definitely use Care of Carl again! Thank you!

Jonathan G

2024-02-21

Köpare

2024-02-09

Snabb, effektiv och vänlig service!

Tomasz J

2024-02-19

Köpare

2024-02-07

Bra service

Lucas S

2024-02-17

Köpare

2024-02-03

Snabb och smidig leverans 🤩

Tina M

2024-02-14

Köpare

2024-02-03

Premiumprodukter med snabba leveranser. Har normalt "alla" storlekar i lager.

Peder B

2024-02-14

Köpare

2024-02-03

Alltid bra service och riktigt snabba leveranser 

Fredrik J

2024-02-12

Köpare

2024-02-01

Snabb leverans och bra kvalitet, skulle rekommendera starkt

Ludwig R

2024-02-12

Köpare

2024-01-30

Snabb och bra leverans!

Peter A

2024-02-12

Köpare

2024-02-01

Topp......

Aleksandar P

2024-02-12

Köpare

2024-02-01

Bra leverans och även smidig retur. 

Gustav Ö

2024-02-12

Köpare

2024-02-01

Snabb och bra service och kundservice

John B

2024-02-08

Köpare

2024-01-30

Jag vart osäker på storleken och såg de fanns live support. Ställde frågan fick svar efter nån sekund och sen löste sig det problemet, riktigt bra sida, kundsupport och beställningen kom i lyxigt inpackning och snabbt. Kan va bästa sidan jag beställt på hittils online. Allt osar kvalitet !

Jesper P

2024-02-05

Köpare

2024-01-24

Supernöjd med både jeansen och skorna. Storlekarna är "riktiga" och passar superbra. Sedan är CoC's returpolicy superbra och jag är riktigt nöjd med deras service. 

Alexander P

2024-02-05

Köpare

2024-01-26

Alltid bra bilder och storleksråd. Lätt att beställa, och snabb leverans.

Anders K

2024-02-05

Köpare

2024-01-26

Alltid suverän service och utbud.

Oscar H

2024-02-05

Köpare

2024-01-25

Snabb och personlig service!!

Mark V

2024-02-05

Köpare

2024-01-25

Thanks for the quick delivery and great support. I will definitely order again. I am usually not write a feedback for any store but I am writing here cause of your good service. Regards, Ali  

Ali A

2024-02-05

Köpare

2024-01-23

Snabb leverans och mycket bra kundservice. 

Joni R

2024-02-05

Köpare

2024-01-24

Bra hemsida med snabb service 

Patrik B

2024-02-04

Köpare

2024-01-23

Mycket nöjd med både servicen och produkten

Bayad S

2024-02-02

Köpare

2024-01-21

Jag är helnöjd!

Bo P

2024-02-01

Köpare

2024-01-22

Snabb service och härlig pyams!

Susanne I

2024-02-01

Köpare

2024-01-23

Väldigt snabba i hantering.

Per S

2024-02-01

Köpare

2024-01-22

Alltid bra kläder och snabbt levererat. 

Per N

2024-01-31

Köpare

2024-01-21

Välkommen!
Vill du fortsätta med leveransland Sverige?
På CareofCarl.se levererar vi endast inom Sverige.
Välj annars annat leveransland:
Spara mitt val
Fortsätt till Sverige »