✔ Fri frakt över 399 kr ✔ Fri retur ✔ 1-3 dagars leverans

Vanliga frågor

 • Retur och byte

   Hur länge gäller öppet köp?

   Vi erbjuder öppet köp i 14 dagar från det att paketet mottogs.


   Hur skickar jag tillbaka varor?

   För snabbaste hanteringen av din retur så kan du registrera den själv på Mina sidor och följa instruktionerna där. Det tar bara någon minut. 

   Du kan också göra returen manellt:

   1. Fyll i lappen som heter Returnota/Följesedel och lägg med den i paketet.
   2. Du kan använda samma påse eller låda som du fick din order i, eller använda ett eget emballage.
   3. Klistra på fraktsedeln som var med i paketet så står vi för returfrakten.
   4. Lämna paketet till något av postnords ombud.


   För mer information läs mer här.

 • Leverans

   Jag saknar koden för att hämta mitt paket. Kan jag hämta paketet ändå?

   Du ska ha fått ett mail med ditt kollinummer i samband med att paketet skickades. Med hjälp av det kan du spåra paketet och se när det kan hämtas. Aviseringskoden är de fyra sista siffrorna i kollinumret.

   Hur länge ligger mitt paket kvar hos ombudet?

   Paketet ligger kvar i 7 dagar från det att det kom fram.

   Hur avbokar jag min order?

   Skicka ett mail till info@careofcarl.se.


   Vilka leveransalternativ erbjuder ni?

   Varubrev:
   För beställningar som har en låg vikt och volym kan leveranssätt Varubrev användas. Detta leveranssätt är ej tillgängligt vid postförskott eller vid högre varuvärden. Varubrev levereras direkt till din adress.

   Paket till ombud:
   För beställningar till paketombud använder vi Postnord MyPack Collect. När din beställning har anlänt till Postnords utlämningsställe skickas en avisering till dig. Avisering sker via sms eller brev.

   (i vissa städer* levereras paket till ombud och paketbox på lördagar)
   *Uppsala
   *Stockholm
   *Göteborg
   *Trelleborg
   *Helsingborg
   *Karlskrona
   *Lund
   *Malmö

   Hemleverans:
   För leveransalternativet ’Hemleverans’ använder vi Budbee respektive Postnord, vilket anges i kassan. Dessa alternativ visas som tillgängligt endast för de områden där våra transportörer kan erbjuda denna tjänst. Det är ej möjligt att välja dessa leveransalternativ om du väljer att betala via postförskott. Våra transportörer kommer avisera dig via SMS och föreslå tidpunkt för leverans. Du har med dessa leveransalternativ möjlighet att påverka leveransens utförande, varvid tilläggskostnader kan uppstå. I fall där dina val kan skapa extra kostnader kommer detta tydligt kommuniceras i transportörens gränssnitt och dessa är då hanterade som en affärsrelation mellan mottagare och transportör.

   Instabox:
   Ditt paket levereras till angiven paketbox. Den förvalda paketboxen motsvarar det val Instabox rekommenderar för ditt postnummer. Du har även möjlighet att göra ett eget val av paketbox som passar dig bättre. Avisering och kod för uthämtning distribueras via SMS till angivet mobilnummer. Paketet är tillgängligt i 24h efter ankomst till paketbox. Om försändelsen ej hämtas kommer paketet återföras till Care of Carl och hanteras som en returorder. Normal transporttid är 1-3 dagar.

 • Betalning och återbetalning

   När och hur skickas min faktura?

   Vid faktura 30 dagar skickas fakturan via mail. Om du saknar din faktura kan du kontakta oss eller logga in på Mina sidor hos Klarna.

   Jag ska returnera delar av min order. Hur blir det med fakturan?

   När vi mottagit din retur tas returnerade varor bort från fakturan och en uppdaterad version skickas via mail. Invänta och betala den uppdaterade fakturan. Vid betalning före registrerad retur skapas ett delbetalningskonto hos Klarna.

   Jag har betalat med presentkort och ska göra ett återköp. Hur blir det med återbetalning? 

   Beloppet kommer att sättas in som tillgodosumma på ditt konto hos oss. Summan kan användas för betalning av ett nytt köp.


   Vilka betalningsalternativ erbjuder ni?


   Kortbetalning

   Visa, Mastercard eller American Express. Ingen extra avgift.

   Direktbetalning Internetbank

   Fungerar med bankerna SEB, Handelsbanken, Swedbank, Länsförsäkringar, Nordea, ICA Banken, Danske Bank, Skandiabanken, FOREX, Sparbanken eller Sparbanken Syd. Ingen extra avgift.

   Faktura

   Betala efter du mottagit varorna, betalningsvillkor 30 dagar via Klarna. Ingen faktureringsavgift tillkommer. Fakturan skickas via mail. Av säkerhetsskäl levererar vi till din folkbokföringsadress. Läs mer här.

   Delbetalning

   3,6,12 eller 24 månader via Klarna. Uppläggningsavgift och aviavgifter tillkommer. Läs mer här.

   Paypal

   Du kan betala med PayPal, välj alternativet i kassan och följ sedan anvisningarna. Du behöver ett konto hos PayPal för att kunna genomföra betalningen. Har du inte detta kan du enkelt registrera ett vid köptillfället. Varorna skickas direkt efter betalningen och ingen extra avgift tas ut.

   Swish

   Du kan betala med appen Swish via din mobila enhet, välj alternativet i kassan och följ sedan anvisningarna med hjälp av ditt Mobila Bank-ID. Pengarna dras direkt från det konto som du har kopplat till Swish-appen. Ingen extra avgift.

 • Reklamation

   Hur gör jag för att reklamera en vara?

   Kontakta oss via info@careofcarl.se. Beskriv ditt ärende och bifoga en bild som visar felet med varan.

   Hur kommer min reklamation att behandlas?

   I första hand åtgärdas felet hos en skräddare eller skomakare och givetvis står vi för kostnaden. Vid en godkänd reklamation och om en lagning inte är möjlig, ersätts du med en ny vara, alternativt tillgodobelopp eller återbetalning.

 • Min storlek saknas, kan ni beställa den?

   Vi försöker gärna hjälpa till med att få tag på en storlek som tagit slut eller som vi inte haft tidigare.

   Skicka ett mail till info@careofcarl.se

   När en storlek är möjlig att bevaka, innebär det att vi inväntar leverans av varan. Genom att ange din mailadress blir du informerad så snart storleken är tillgänglig på hemsidan. Du kan kontaka oss om du vill veta uppskattat leveransdatum och reservera ett exemplar.

 • Har ni studentrabatt?
   Vi har inte studentrabatt och arbetar generellt sett inte med någon form av rabatt. Två gånger om året har vi realisation. Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av information kring kommande realisationer och få förtur.
 • Är det fri returfrakt för prissänkta varor?
   Vi erbjuder alltid fri frakt på order över 399kr och fri retur, även för prissänkta varor.
 • Jag har inte mottagit någon orderbekräftelse på mitt köp

   Ibland kan orderbekräftelser hamna i skräpposten, kolla gärna där.

   Om du misstänker att du angett fel mailadress på ditt köp är du välkommen att maila oss. Skriv då gärna med ordernummer eller ett telefonnummer som är kopplat till ordern samt den rätta mailadressen.

 • Hur hittar jag rätt storlek?

   I produkttexterna anger vi om plagget är normalt i storleken, eller om man bör välja en större/mindre storlek än vanligt.

   Vi mäter alla plagg själva och måtten finns i måttabellen på respektive produktsida.

   Här framgår hur vi mäter de olika plaggen. Genom att mäta ett plagg du redan ägen på samma sätt, kan du få hjälp att hitta rätt storlek.
   Se hur vi mäter här.

Trygghet

På CareOfCarl.se handlar du tryggt. Om du vill läsa mer om trygg- och säkerhet klicka på något utav nedan alternativ:

 • Trygg E-Handelcertifiering

   Trygg e-handel - vad innebär certifieringen?

   Trygg e-handel är en certifiering för e-handels företag. E-handelsföretag är företag som säljer varor och tjänster via en butik på internet (Distanshandel). E-handel bygger på precis samma princip som traditionell postorder, skillnaden är att varorna uppvisas på en hemsida samt att köpeavtalet ingås direkt på hemsidan. Det finns idag tusentals aktörer som säljer varor & tjänster på Internet i Sverige och de flesta är seriösa. För att skydda dina personuppgifter och andra känsliga uppgifter är det dock viktigt att du vet vem du lämnar uppgifterna till. Du kanske också vill känna trygghet i att företaget kommer leverera varor inom avtalad tid och att du kommer kunna få hjälp efter köpet om något skulle vara fel.

   Trygghet

   Certifieringen Trygg e-handels syfte är att hjälpa dig som konsument välja rätt e-handelsföretag när du handlar så att du kan känna dig trygg och säker även efter du tryckt på "köp". Trygg e-handels målsättning är att det skall kännas lika tryggt och säkert att handla på Internet som i vanlig fysisk butik.

   När du handlar från ett företag som har certifieringen Trygg e-handel så innebär det att företaget genom ett avtal förbundit sig att följa en rad krav. Endast stabila och seriösa e-handels företag har rätten att bära certifieringen Trygg e-handel.

   Trygg e-handels krav är utformade för att du som konsument skall känna till och ta tillvara dina rättigheter när du handlar via internet. Bland annat ställs krav på att företaget skall vara tydlig med sin identitet, ha säkra rutiner för hantering av personuppgifter, använda säkra betalningslösningar samt ha en stabil ekonomi. Se fullständig förteckning av Trygg e-handels krav.

   Säkerhet

   Svensk Digitial handel kontrollerar att kraven följs av de certifierade företagen genom kreditkontroller, provköp samt utredningar vid misstanke om brister. För att ge dig en extra trygghet tar Trygg e-handel emot klagomål från dig som konsument. Om du klagar på ett företag som har certifieringen Trygg e-handel och det visar sig att företaget handlat felaktigt/i strid med kraven som ställs får företaget en "prick" i vårt register. Vid allvarliga brister kan certifieringen återkallas med omedelbar verkan. Allt detta sammantaget gör att du som konsument kan känna dig säker på att endast seriösa företag bär Trygg e-handel symbolen.

   Trygg e-handel symbolen

   För att kontrollera att symbolen är äkta klickar du/håller muspekar över Trygg e-handel symbolen. Se exempel här. Varje anslutet företag har ett unikt certifikat på domänen tryggehandel.se.

   Vart hittar jag trygg e-handel certifierade företag?

   Du hittar alla certifierade företag här. Företaget är indelande i kategorier efter sortiment så att du lättare skall kunna hitta företag som säljer de varor & tjänster du är intresserad av.

 • Cookies
   Vad är cookies och hur använder vi det?
   Cookies används för att maximera en webbplats funktioner och därigenom kunna förbättra köpupplevelsen. Med hjälp av cookies kan webbplatsen bl.a. hålla reda på vilka varor du har placerat i varukorgen.

   En cookie är en textfil som lagras på din dator och som innehåller information som hjälper webbplatsen att identifiera besökaren.

   Det finns två typer av cookies och vi använder oss av båda. Den ena typen sparar en fil permanent på din dator, dessa används för att exempelvis kunna mäta hur du som besökare rör dig på hemsidan.

   Den andra typen av cookies som vanligtvis används är "Session-Cookies". Under tiden du är inne och besöker webbplatsen delar vår webbserver ut en unik identifieringssträng för att inte blanda ihop dig med andra besökare. En "Session-Cookie" lagras aldrig permanent på din dator utan försvinner när du stänger din webbläsare. Care of Carl AB använder sig även av tredjepartscookies för att maximera köpupplevelsen. För att du problemfritt ska kunna använda CareOfCarl.se krävs det att du har cookies aktiverat.

   Kan du själv styra användningen av cookies?
   Ja. Om du önskar att avstå från att cookies används så stänger du av det i din webbläsares säkerhetsinställningar. Tillvägagångssättet varierar beroende på vilken webbläsare du har. Det innebär dock att funktionaliteten på webbplatsen begränsas.

   Läs mer om cookies på Post och Telestyrelsens webbplats (https://www.pts.se/).

   Om du önskar stänga av marknadsföring som sker utanför vår plattform, gör enligt nedan. Notera att denna typ av marknadsföring kan endast du själv stänga av.

   För att stänga av intressebaserad marknadsföring från Facebook:
   https://www.facebook.com/ads/preferences/edit/ - Under rubriken ”annonsinställningar”.

   För att stänga av intressebaserad marknadsföring från Google:
   Om du inte är inloggad på ett Google-konto besök adressen https://adssettings.google.com/anonymous Klicka på de två blå knapparna intill rubrikerna så att de blir gråa. På rutorna som kommer upp, klicka på ”Inaktivera”. Om du är inloggad på ett Google-konto: Besök adressen https://adssettings.google.com/authenticated Klicka på den blå knappen till höger om rubriken så att den blir grå. Det kommer nu upp en ruta, klicka på ”Inaktivera”.

   För att stänga av intressebaserad marknadsföring från Criteo:
   Besök adressen https://www.criteo.com/privacy
   Under rubriken ”2/ Criteo Sponsored Products”, klicka på de båda knapparna intill texterna ”Opt-ut” så att det är inställda på ”on”.
 • Företagsuppgifter

   Care of Carl AB

   Fakturaadress:
   Företagsgatan 44, 504 64 Borås

   Leveransadress:
   Företagsgatan 44, 504 64 Borås

   Tel: 033 - 55 55 270
   Fax: 033 - 55 55 275
   info@careofcarl.se

   Organisationsnummer: 556800-5739
   VAT: SE556800-573901
   Bankgiro: 620-7591

Vill du fortsätta där du var?
Nej, jag vill börja om
Ja, jag vill fortsätta

Kundrådgivning

Tillbaka

Kontakta oss

Telefon 

033-55 55 270
Vardagar kl 08.00-17.00. 

Mail

info@careofcarl.se
Vi besvarar ditt mail inom 24 timmar under vardagar.

Övriga kontaktvägar

Vill du komma i kontakt med en specifik avdelning hittar du kontaktuppgifter här.


Vanliga frågor

Svar på våra vanligaste frågor hittar du här.

4.75/5 11633 Recensioner

Excellent service! My order went through seamlessly; I got exactly what I wanted in rapid time, well packed, and all at a very reasonable price. I will most definitely use Care of Carl again! Thank you!

Jonathan G

2024-02-21

Köpare

2024-02-09

Snabb, effektiv och vänlig service!

Tomasz J

2024-02-19

Köpare

2024-02-07

Bra service

Lucas S

2024-02-17

Köpare

2024-02-03

Snabb och smidig leverans 🤩

Tina M

2024-02-14

Köpare

2024-02-03

Premiumprodukter med snabba leveranser. Har normalt "alla" storlekar i lager.

Peder B

2024-02-14

Köpare

2024-02-03

Alltid bra service och riktigt snabba leveranser 

Fredrik J

2024-02-12

Köpare

2024-02-01

Snabb leverans och bra kvalitet, skulle rekommendera starkt

Ludwig R

2024-02-12

Köpare

2024-01-30

Snabb och bra leverans!

Peter A

2024-02-12

Köpare

2024-02-01

Topp......

Aleksandar P

2024-02-12

Köpare

2024-02-01

Bra leverans och även smidig retur. 

Gustav Ö

2024-02-12

Köpare

2024-02-01

Snabb och bra service och kundservice

John B

2024-02-08

Köpare

2024-01-30

Jag vart osäker på storleken och såg de fanns live support. Ställde frågan fick svar efter nån sekund och sen löste sig det problemet, riktigt bra sida, kundsupport och beställningen kom i lyxigt inpackning och snabbt. Kan va bästa sidan jag beställt på hittils online. Allt osar kvalitet !

Jesper P

2024-02-05

Köpare

2024-01-24

Supernöjd med både jeansen och skorna. Storlekarna är "riktiga" och passar superbra. Sedan är CoC's returpolicy superbra och jag är riktigt nöjd med deras service. 

Alexander P

2024-02-05

Köpare

2024-01-26

Alltid bra bilder och storleksråd. Lätt att beställa, och snabb leverans.

Anders K

2024-02-05

Köpare

2024-01-26

Alltid suverän service och utbud.

Oscar H

2024-02-05

Köpare

2024-01-25

Snabb och personlig service!!

Mark V

2024-02-05

Köpare

2024-01-25

Thanks for the quick delivery and great support. I will definitely order again. I am usually not write a feedback for any store but I am writing here cause of your good service. Regards, Ali  

Ali A

2024-02-05

Köpare

2024-01-23

Snabb leverans och mycket bra kundservice. 

Joni R

2024-02-05

Köpare

2024-01-24

Bra hemsida med snabb service 

Patrik B

2024-02-04

Köpare

2024-01-23

Mycket nöjd med både servicen och produkten

Bayad S

2024-02-02

Köpare

2024-01-21

Jag är helnöjd!

Bo P

2024-02-01

Köpare

2024-01-22

Snabb service och härlig pyams!

Susanne I

2024-02-01

Köpare

2024-01-23

Väldigt snabba i hantering.

Per S

2024-02-01

Köpare

2024-01-22

Alltid bra kläder och snabbt levererat. 

Per N

2024-01-31

Köpare

2024-01-21

Snabb leverans!

Marcus G

2024-01-29

Köpare

2024-01-17

Inga konstigheter med tofflorna. 

Mihaly B

2024-01-25

Köpare

2024-01-12

Blir inte bättre än såhär. 

Peder L

2024-01-25

Köpare

2024-01-16

ESupersnabb leverans av bra produkt till bra pris

Per H

2024-01-25

Köpare

2024-01-16

Antagligen Sveriges bästa e-handel när det gäller kläder

Andreas P

2024-01-25

Köpare

2024-01-15

Väldigt nöjd med TIMEX T80 dunder klocka 🛎️ 

Bilal M

2024-01-25

Köpare

2024-01-15

Välkommen!
Vill du fortsätta med leveransland Sverige?
På CareofCarl.se levererar vi endast inom Sverige.
Välj annars annat leveransland:
Spara mitt val
Fortsätt till Sverige »